onsdag 14 december 2016

Föräldrar

Jag har ett meddelande, ett meddelande till alla er där ute som går runt och säger "jag önskar min mamma/pappa inte fanns" eller "jag hatar mina föräldrar", för tyvärr finns det folk som går runt och säger så.
Jag har ett meddelande som börjar såhär..
Till och börja med, till er som går runt och säger att ni hatar eran mamma.

Er mamma såg till att ni fick mat då ni var i hennes mage, hon bar runt på er i 9 hela månader, hon såg till att ni var trygga, hon var livrädd hela tiden för att ni skulle råka illa till, hon gick igenom mycket smärta och hon gick igenom en lång resa, för er skull. Hon gick igenom massor av besök på sjukhuset för att se hur ni växte, få se er vara vid liv, och tro mig då hon såg er för första gången tror jag hon var så himla glad att se er, hon kämpade för att få er till den värld ni står på idag, hon kämpade för att ni skulle få ork och lust, hon såg till att ni var rena och såg till så ni inte var sjuka då ni var väldigt små, hon gör det säkert än. Hon har funnits där säkert hela eran uppväxt, hon är trotts allt eran mamma, trotts vad som än har hänt så älskar hon er mer än någon annan, hon har ställt upp för er och funnits för er, följt er till dagis, förskola och skola, sett er växa upp, gjort mat åt er, lagt er i säng och sjungit låtar för er så ni somnar på kvällen, då ni var väldigt små och ni vaknade mitt i natten så fanns hon där, skrek ni, grät ni, hon kom direkt, hur jobbigt den än var, samma sak med eran pappa.
Han har sett till er, funnits där för er trotts att han inte bar runt på er i 9 månader så fanns han vid er sida, såg till er mamma och var säkert super noga med vad hon åt, vad hon gjorde och allt för ert och hennes bästa.
Han har hjälpt er, exakt som eran mamma, gett er mat på bordet, jobbat varje dag för att få ihop pengar till era kläder, era leksaker, ert smink, era fotbollsskor, ställt upp och skjutsat till träningar, funnits där på matcher och uppvisningar.
Även om ni inte vill det är era föräldrar dem som känner er bäst, ni kanske inte berättar allting för dem, men dem känner er allra bäst, då ni var små så tittade dem på vad ni gick till, pekade på, uppmärksammade, om dem la fram två olika saker på bordet såg dem vad ni valde allra först, dem vet vad ni gillar för mat, vad ni gillar för musik, dem vet allting, dem är eran allra bästavän.
Och jag vet det, de finns dem som aldrig träffat sin pappa, sin mamma, som inte har några föräldrar, som bor hos en fosterfamilj. Men tro mig, era föräldrar, oavsett om dem finns där för er eller inte, oavsett om ni träffar dem ofta eller inte, oavsett om ni bråkar ofta eller aldrig ens är ovänner. Dem älskar er, älskar er mer än allting annat i hela universum, dem kanske inte funnits där under er uppväxt, din pappa kanske tog pick och pack och drog då du föddes, din mamma kanske lämnade er för hon klarade inte stressen, din pappa kanske gick bort i en bilkrock, din mamma kanske dog i cancer, dina föräldrar kanske var för unga och kände sig omogna för att ta hand om dig och gav dig till en mogen fosterfamilj, du och din pappa kanske står och skriker åt varandra varje kväll, din mamma kanske dricker lite för mycket, din pappa kanske sitter i fängelse, jag vet inte. Din historia är din historia, samma som att min är min.
Men era föräldrar älskar er så mycket, dem kanske inte visar det så ofta, dem kanske gör allting för att nå er men ni vägrar för ni säger ni hatar dem.
Ni vet det innerst inne också att dem betyder massor för dig, trotts det dem gjort, för oavsett vad du ställt till med, oavsett vilken trubbel du än har suttit i, så har dem funnits för dig, dem har stöttat dig i varje läge.
Du har funnits där för dem eller så kommer du en dag finnas för dem, dem behöver dig lika mycket som du behöver dem. Du kommer alltid vara deras barn, det går inte att ändra på, glöm aldrig det. <3

MVH My

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar