lördag 3 december 2016

Att må dåligt

Varför mår vi dåligt? Varför är det du, jag, eller någon nära och kär som mår dåligt? Varför kan man inte bara få må bra istället för att vara nere, tänka dåliga tankar, göra dumma saker, bråka med folk? Varför ska ens någon må dåligt?
Det är frågor som kanske inte alla frågar sig själv, kanske bara några gör det, kanske bara jag gör det.
Jag vill inte att folk ska behöva gråta sig själv till sömns om nätterna, vill inte att folk ska få det så dåligt att dem inte klarar av skola eller jobb, vill inte att det ska finnas folk som ens tänker tanken på att sitta hemma själv i ett kolsvart rum, utan någon i närheten, utan bara vara där.. själv, ensam med sina tankar.
Jag vet att det finns folk där ute som inte orkar kliva upp om dagarna, jag vet att det finns folk som inte vill äta, inte vill andas, inte vill leva. Jag vet det..
Och jag vet också det att man inte ska ge upp hoppet, att man inte ska tänka negativt bara för att någonting inte blir som planerat, att man inte ska gå och lägga sig ovän med någon för man vet aldrig vad som händer under natten eller dagen efter, ingen vet.
Jag vet det finns folk som kämpar med depression, självskada, ätstörningar, självmordstankar, foster familjer, problem med allting mellan himmel och jord, men jag vet, tro mig, det finns ett ljus i slutet av den långa vägen man måste ta sig förbi, det finns ett ljus som kan ändra hela ens värld, som kan förbättra det som vart tungt i flera år på en sekund. Men innan du är där måste du kämpa, kämpa med allting som tynger dig, kämpa med alla tankar som är jobbiga.
Att må dåligt är inte det lättaste, tro mig jag vet, jag kämpar också, upp och ner som en berg och dal bana går dagarna, ena sekunden kan allting vara så jävla bra och den andra kan allting bli så hemskt och världen bara rasar runt omkring en.
Men det finns en framtid, man ska inte ge upp. Det finns folk där för dig, du ser dem bara inte, du inser bara inte. För du är fantastisk, underbar, vacker, så jävla bra. Dina tankar och ditt mående inser det bara inte, det blockerar vägen för dig att se det, du måste bara ta ett steg i taget på den långa stigen genom skogar, över höga berg, nere i djupa dalar, steg för steg, dag för dag. Ibland kanske du inte orkar ta ett steg, så vänta tills du orkar, pressa inte, för då kommer du rasa igen.
Att må dåligt är inte ett spel man kan vinna utan att kämpa, ha tålamod och orka, det är ett spel som du måste ge allt i, som du måste tänka efter och ta rätt val i, det är inte lätt men du kommer klara det, vi kommer klara det.
Jag lovar dig, jag tror på dig.

Andas in, andas ut
Orkar jag, orkar du

MVH My

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar