torsdag 14 juli 2016

Vikt

Vikt, vad är det egentligen? Ett ord, ett helt värdelöst obetydligt ord. Fast det förstår ingen, ingen inser att det faktiskt inte betyder någonting vad man väger, hur ens kroppsform ser ut, vissa kan väga 40 kg och lite större ut, vissa kan väga 70 och se pinnsmala ut. Men ingen inser faktum att det egentligen bara är en siffra, en siffra som dem flesta går runt och tänker på dag som natt, en siffra som vissa mår dåligt över om den inte är som man vill.
Det är knäppt att den här siffran ska ta sån stor del av vår vardag, att man går och väger sig hela tiden för att se "har jag gått ner något än?" "är min kropp lika bra som dem andras nu?" jag har en sak att säga till er som oroar sig mycket över sin vikt. Sluta, bry dig inte. Du är fortfarande lika viktig som alla andra, oavsett din vikt, jag lovar, tro mig. Och till er som tror någon är mindre värd än dig bara för att man väger 1 gram mer än dig, tänk dig för, du och alla andra är bra på sitt sätt. Och bara för att du väger mindre än någon behöver inte du påminna den om det varje dag, för en dag får du igen för att du stod där och inte hade något bättre för dig än att klaga.
Jag vill så gärna be vissa skolsystrar och doktorer att dra åt helvete, för vem fan bryr sig om att man ligger lite fel i sitt BMI? Inte då jag, jag vägrar lyssna på er om ni bara ska klaga på att jag borde äta mindre för att jag är lite överviktig enligt er, eller att jag borde äta mer för att jag är underviktig. Jag är inget av det, jag är JÄTTEviktig, det är vi allihopa. Så visst, ni gör ett bra jobb. Men om ni ska fortsätta gnälla på 8 och 9 åringar då dem går till er att dem ligger över deras BMI så kommer jag be dem hålla för sina öron, för ni förstör för det mesta deras framtid. Oavsett vilken ålder man är i, så klagar ni på det, och jag vill ni ger er för BMI är inget annat än bullshit.
Jag vet att jag skriver som om min vikt alltid varit helt meningslös för mig, men tyvärr det har den inte, jag har också hatat min vikt, för att några intalade mig att jag inte var fin som jag var, och det slutade med att vart hemsökt av att min vikt inte var som jag ville ha den, att jag inte åt ordentligt för att jag kände mig mindre värd för att jag inte vägde som alla andra i min ålder, men tack vare allt tänkande och grubblande kom jag fram till vissa saker, tex att ordet vikt finns inte för mig.

MVH My

2 kommentarer:

 1. Du är JÄTTEVIKTIG!!!
  Än en gång så är dina ord både kloka och tänkvärda!
  <3

  SvaraRadera
 2. Du är JÄTTEVIKTIG!!!
  Än en gång så är dina ord både kloka och tänkvärda!
  <3

  SvaraRadera