söndag 31 juli 2016

Kära pappa

Du har funnits där för mig sen jag inte ens hade tagit mitt första andetag, du lärde mig prata, gå, springa och skratta. Du visade mig världen från alla olika håll och kanter, du tröstade mig när jag var ledsen, du bäddade om mig på kvällarna när jag inte kunde sova, följde mig till skolan och fick se mig växa upp.
Nu står jag här, har gjort det mesta, sett det mesta, ställt till med saker som du fått fixa till och ibland har till och med jag hjälpt dig.
Jag vet hur stolt du blivit över mig när jag gjort något storslaget men jag vet också hur besviken du blivit över mig när jag gjort något du inte velat att jag skulle göra, som du tänkt att jag aldrig skulle göra men som jag tyvärr gjorde ändå.
Då jag var liten ville du säkert jag skulle stanna i den åldern, liksom det är som med hundvalpar, hur söta är dem inte när dem är så små? Man vill inte dem ska växa upp, man vill att dem ska vara sådär söta i resten av deras liv. Men det är dem inte, samma sak med mig.. Du kommer se mig växa upp och bli ännu äldre än vad jag redan är, du kommer att se mig flytta hemifrån och senare vara så stor att jag har egen familj.
Jag kan se det framför mig, hur stolt du kommer vara över mig då som kommit så långt i livet, jobb, familj, jag har skapat min egna lilla värld.. Men jag vet du kommer tänka tillbaka. Tänka tillbaka på den tiden då jag inte kunde cykla eller simma, på den tiden då jag sprang runt på gården och var hur glad som helst, på den tiden då jag nyss kommit in i tonåren och jag hade problem med vilka kläder jag skulle ha och jag skrek och skränade på att du bara gjorde fel. Men jag vill berätta en sak för dig, du gjorde aldrig fel och kommer aldrig göra fel..
Du är en av mina förebilder pappa, för du är så stark och så modig, du finns alltid där för mig och jag älskar dig verkligen så mycket för du har aldrig svikit mig, du har stöttat mig och följt mig hela vägen, och jag är så glad att just du är min pappa.
Jag har haft jobbiga stunder i mitt liv, dagar då jag bara velat ligga i min säng hela dagen, dagar då jag gråtit mig till sömns och dagar då jag varit arg på absolut ingenting. Och trotts att jag varit så arg på dig och hur mycket jag än sparkat omkring mig har du kramat mig och sagt allting kommer allt bli bra.

Jag älskar dig pappa, kram din Mysan

1 kommentar:

  1. Jag kommer alltid att göra vad jag kan för att hjälpa och stötta dig gumman precis som du för mig. Du kommer att komma långt i livet och jag hoppas att du också precis som du skriver att jag kommer att göra ser tillbaks och reflekterar en dag på dagarna som redan varit. Du kommer alltid att vara min "lilla stortjej". Älskar dig av hela mitt hjärta och själ.

    SvaraRadera