torsdag 12 november 2015

..Det bara är så

Just nu vill jag bara skriva av mig, jag vill bara skriva tills fingrar och händer faller av, jag vill skriva om stjärnorna, om deras fina sätt att lysa, jag vill skriva om mörkret, om hur fridfullt eller skrämmande det kan vara.
För just som alla andra dagar susar tankarna förbi på mig, på alla. "Hur blir morgondagen?" "Vad kommer hända om 1000 år?" "När och hur förstår jag vem jag egentligen är?" och massa massa mer, det finns många frågor som man tänker på.
Det kan vara små saker, som dem små sandkornen i sandlådan som barnen leker i, det kan vara stora saker som universum, jorden och dess befolkning.
Vissa känner kanske för att sova, sluta tänka, bara få vila hjärnan tills alla frågor är besvarade. Men det finns väldigt många som inte kan, som måste göra sig av med tankarna så dem slipper vara och störa.
Många vuxna och barn tänker säkert, hur kan allt i detta samhälle vi lever i förändrats på en sån lång fast ändå kort tid. Mobiler har utväxlas från stora klumpar till lätta, platta saker man kan ha med sig i fickan, bilarnas modell har blivit helt annars, utseenden på folket som går på våra gator är en stor skillnad från då till nu, vi kanske inte tänker på det för vi är så vana med att de är som det är nu, men våra äldre släktingar kan titta tillbaka och säga till oss "Såhär var det minsann då jag var ung". Vi kommer kunna säga det till våra barn och barnbarn som förmodligen kommer få uppleva en annan barndom än vi.
Man kanske inte förstår det nu, men vi utvecklas hela tiden, vi lär oss nya saker varje dag och särskilt när man är i tonåren så förändras man mycket, man kommer inte alltid se ut på samma sätt, man kommer inte alltid vara liten.
Vi är kanske inte rika, har dem bästa förmågorna eller alla rätt på ett prov, men vi är ändå människor, och så länge man kan andas och leva så finns det ett nu, man ska aldrig glömma det, för lever man inte i nuet och tänker på framtiden så går man och grubblar över saker som inte är nödvändiga att tänka på just nu.
Kram på er.

MVH My

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar