lördag 12 september 2015

Tänk på vad du säger, tänk på vem du sårar

Jag vet att jag inte bloggat på ett tag men nu är jag här och igång igen tack vare att vi har fått våra skoldatorer. Jag ska iallafall inte babbla bort hela tiden och börja skriva direkt på det viktigaste ämnet jag vet. Mobbing. Mobbing på skolan, mobbing på nätet, mobbing hemma, mobbing överhuvudtaget. Jag hatar det och jag förstår inte varför folk säger och gör så dumma saker som kan såra folk riktigt mycket. Vissa kanske inte vet det men det finns personer där ute som inte mår bra alls pga hur vissa håller på. Folk knuffas, tar andras saker, säger sårande ord, sprider dumma rykten och har inget vett innanför pannbenet, dem förstår verkligen inte hur mycket dem sårar folk. Dem som får dem där orden eller blir knuffade så dem faller till golvet kanske inte visar så mycket men det kan såra en väldigt mycket i mängden.
Tänk dig att hjärnan är en stad. En stad som bara du kan kontrollera. Du har det bästa som finns i staden och inget som stör eftersom du burar in det elaka. Ända felet är att blir det dåliga för mycket tar det sig ut ur buren och förstör hela staden. Allt du byggt upp rasar samman och ditt hjärna får en smäll av sorg och dåligheter du burat in på ett och samma ställe, längst bak där du inte hittar det, där du inte behöver tänka på att det finns.
Jag vet att man inte tror att man ska bry sig om dem som håller på och är dumma. Man tror inte att man tar år sig. Men man gör det, mår man lite dåligt av någonting ska man ta hand om problemet på direkten och se till så att inget hamnar i buren.
Jag vet att vi alla mår dåligt någon gång, att vi alla har våra värsta dagar men bara för att det är så betyder det inte att man klarar av att bura in alla problemen och bara må dåligt lite grann då och då. Burar du in dem så kan det bli värre och det kan bli fler gånger än bara ibland.

Liten som stor, vi har alla våra problem och det finns alltid någon där som är villig att lyssna på allt det du har att säga.
Dem som nu mobbas, jäklas och håller på. Dem är avundsjuka och du är så mycket bättre än dem, ibland mår till och med dem som håller på dåligt själv. Jag vet att det är en dålig förklaring men det är så ibland, man måste bara lära sig att må bra med sig själv och man måste förstå att man inte ska vara dum mot folk bara för man känner sig bättre än dem i just den stunden, efteråt kanske det känns jätte fel.
Bry dig också snälla om folket omkring dig, bry dig om vad just dem tycker om att göra, ha på sig, eller vad som helst. Man mår så bra av att hjälpa andra och att sen få tillbaka det då man själv mår dåligt.

MVH My

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar